Atİna’ ya gİtmek İçİn 5 sebep!

Atina’ ya gitmek için 5 sebep!

  1. Her şeyden önce Atina’ ya gitmek oldukça zahmetsiz, kısa bir uçak yolculuğu sonrası ulaşabiliyorsunuz. Birçok havayolunun uçması, Agean havayollarının sık sık promosyon yapması uygun uçak bileti bulma fırsatını kolaylaştırıyor.
  2. Diğer birçok Avrupa şehrine göre daha ekonomik, Euro harcamanıza rağmen her bütçeye uygun iyi seçenekler bulmak mümkün.
  3. Çok büyük olmadığı için şehri gezmek kolay, birkaç gün içinde keşfedebilirsiniz. 2-3 günlük bir hafta sonu tatili için ideal.
  4. Kültür olarak bize çok yakın oldukları için hiç yabancılık çekmiyorsunuz. Yunan halkı keyfine, yemeğe, içmeye, eğlenmeye meraklı, bu yüzden her zevke uygun alternatifler mevcut.
  5. Size başka hiçbir yerde bulamayacağınız çok özel tavsiyelerimiz de Atina’ ya gitmek için bir başka sebep. Keyifli bir tatil için, Atina’ da yaşayan lokal insanların tavsiyelerini mutlaka deneyin deriz:

 

Konaklama:

A for Athens: Şehrin kalbinde, Monastraki meydanındaki otel size lüks vaad etmiyor ama Acropolis manzarası, merkezi konumu ile en iyi alternatiflerden biri.

http://aforathens.com/

 

Tercihiniz lüks bir butik otel ise Grecotel Pallas Athena tam size göre. Modern dekorasyonu ile şık ve ferah. Merkezi konumu da bir diğer artısı.

http://www.grecotelpallasathena.com/

 

18 Micon Str. Küçük ama şık bir butik arayışında olanlar için ideal bir seçim. Şehrin kalbinde, en canlı yerlerinden biri olan Psirri bölgesinde. Minimalist ve şık odaları ile özellikle çiftler tarafından çok tercih edilen bir butik otel.

http://www.18miconstr.com/en/

 

Şehrin merkezinde, Monastraki ve Plaka bölgelerine yürüme mesafesindeki yer alan Hotel Fresh, minimalist dekorasyonu ile öne çıkıyor. Philip Starck ve Artemide markalı tasarım ürünler ile dekore edilmiş odaları modern ve ferah. Teras katındaki havuzu ve Atina manzaralı lounge-barı günün yorgunluğunu atmak için ideal.

http://freshhotel.gr/

Yeme-İçme:

Monastraki’ ye yakın Psyri bölgesindeki Nancy’s Sweet Home ya da diğer adıyla Serbetospito mutlaka uğramanız yerlerden biri. Adından da anlaşılabileceği gibi tatlıları ile meşhur ve oldukça sempatik bir yer. Sadece kahve içmek için uğrasanız bile, tatlılar o kadar baştan çıkarıcı ki, denemeden ayrılamıyorsunuz. (Adres: Iron Square 3)

 

Karamanlidika Tou Fani, öğle yemeği için mutlaka gidilmesi gereken yerlerden biri. Küçük bir şarküteri olan mekan birbirinden lezzetli yemekleri ve lokasyonu sayesinde her daim kalabalık. (Adres: Sokratous 1) www.karamanlidika.gr

 

Atina’ nin Nişantaşı bölgesi diyebileceğiniz Kolonaki’ de vakit geçiriken hafif bir öğle yemeği yemek isterseniz, şirin kafe-restaurant IT güzel bir tercih olabilir. Taze malzemelerle hazırlanan salatalar, sandviçler ve aperatifler, vegan, glutensiz ve düşük kalorili seçenekler oldukça iştah açıcı. Pazar günleri bruch servisi de yapan mekan oldukça sempatik. (Adres: Skoufa 29 Κolonaki) www.theitcompany.gr

 

Atina’ ya gelmişken tipik bir souvlakia (dürüm) yada gyros (döner) yemek isterseniz, Monastraki meydanındaki Thannasis’ I deneyebilirsiniz. (Adres: Mitropoleos 69)

Mama Roux, yine öğle yemeği yada brunch için deneyebileceğiniz bir başka alternatif. Arap, Akdeniz mutfağı ağırlıklı olmasına ragmen her türlü alternatif mevcut. Ancak humus, falafel gibi seçenekler oldukça lezzetli, mutlaka denenmeli. Rahat ve samimi ortamı, hızlı ve güleryüzlü servisi ile Atina’ nin gitmeye değer mekanlarından birisi. (Adres; Aiolou 48)

 

Modern Yunan mutfağı sunan Kuzina, terasındaki Acropolis manzara ile güzel bir sürpriz sunuyor. Culinary Institude of America’ da gastronomi eğitimi alıp, uzun süre dünyanın birçok büyük şehrinde çalışarak farklı tecrübeler kazandıktan sonra 1992’ de Atina’ ya dönen Şef Aris Tsanaklidis, geleneksel ile yenilikçiyi mutfakları harmanlayarak özel bir menu oluşturmuş. (Adres: Adrianou 9, Thisio

https://www.kuzina.gr/

 

Cookoovaya son zamanlarda Atina’ nın en çok konuşulan mekanlarından biri. Yunanca’ da bilgeliğin sembolü olan baykuş anlamına gelen Cookoovaya,  şeflerinin gastronomi alanındaki bilgilerini ifade etmek için bu adı seçmiş. 5 tanınmış Yunanlı şef Pericles Koskinas, Nikos Karathanos, Manos Zournatzis, Spyros ve Vangelis Liakos, mutfakta tecrübe ve tutku ile hazırlanmış lezzetli yemekler hazırlamak için çalışıyor. (Adres: Xatzigianni Mexi 2A)

http://cookoovaya.gr/en/

 

 

Michelin yıldızlı bir mekan arayışınız varsa, Funky Gurme’ yi deneyebilirsiniz. İki yıldızlı mekan Trip Advisor tarafından Avrupa’ nın en iyi 10 restaurantı arasında gösterilmiş. Minimalist bir dekorasyona sahip olan ve yenilikçi bir menü sunan mekanın şefleri Georgianna Hiliadaki ile Nick Roussos.

http://www.funkygourmet.com/

Ileana Tounta Contemporary Art Center’ ın giriş katında bulunan 48 Urban Garden meyvelerin, sebzelerin ve baharatların bulunduğu ferah bahçesiyle dikkat çekiyor. Orjinalliğinden ödün vermeden birçok farklı sokak lezzeti, büyük bir özenle hazırlanıp, sunuluyor. (Adres: Armatolon & Klafton 48)

https://48urbangarden.gr/en

48 Urban Garden

 

Kısa kısa;

  • Atina manzarası eşliğinde bir içki için 360 Otel, A for Athens veya Herodion otelin roof barı Point A.
  • Kahve yada içki için Agia Irini meydanı
  • Kolonaki’ de minik barların bulunduğu bölge Charitos
  • Kolonaki’ de Delfon bulvarı, sempatik barlarda ve açık havada takılmak için

Older Post Newer Post