Kalİtelİ bİr uyku İçİn altın önerİler!

Yoğun ve stresli hayat, uyku sorunlarını da beraberinde getiriyor. İyi bir uyku hayat kalitemizi yükseltecek ve güne güzel başlamamıza yardımcı olacaktır. Daha sağlıklı bir uyku için sizler için derlediğimiz önerilerimize mutlaka göz atın!

  1. Her Gün aynı saate uyuyun:

Hergün aynı saatte yatmak, vücudunuzun biyolojik saati açısından çok önemlidir. Geceleri en geç 23.00’te uyumuş olmak, biz uykudayken salgılanan serotonin ve melatonin hormonlarının salgılanımı açısından önemli bir durumdur. Bu hormonlar, mutlu olmayı ve gündüz öğrenilen bilgilerin hafızaya kaydedilmelerini sağlarlar.

  1. Akşam yediklerinize dikkat edin:

Uyumadan en az 3 saat önce, yeme-içmeyi bırakmak gerekmektedir. 6 saat önce de kafein tüketimi bırakılmalıdır. Akşam yemeğinde, ağır ve hazmı zor besinler tercih edilmemelidir. Kaliteli uyku için magnezyum ve potasyum açısından zengin olan besinler tüketilebilir. Yatmadan önce ılık bir süt yada papatya, melisa gibi bitki çayları uyumanıza yardımcı olabilir.

Bitki çayları için www.dogadan.com.tr

  1. Ağır Fiziksel egzersizleri gündüz yapın:

Günlük egzersizlerinizi akşam saatleri yerine, sabah yada gün içinde yapmaya gayret edin. Akşam geç vakit spor yaparsanız metabolizmanız hızlı çalışmaya devam edecek ve uykunuz daha geç gelecektir.

  1. Odanızı düzenleyin:

Yatak odanızı uyumaya uygun şartlara göre düzenleyin. Oda sıcaklığının serin olması uyumanızı kolaylaştıracaktır.17-78 derece uyumak için idealdir. Ayrıca odanızın karanlık olmasına da dikkat edin. Işığı kesen perdeler ve göz maskeleri kullanabilirsiniz. Pamuklu yatak çarşafları ve nevresimler, lavanta kokulu yastık spreyleri daha rahat uykuya dalmanıza yardımcı olacaktır.

Yastik spreyi için https://www.loccitane.com.tr/aromachologie-relaxing-pillow-mist-rahatlatici-yastik-spreyi,45,2,4938,610570.htm

  1. Elektronik cihazları kaptın:

Bedeniniz uyku moduna geçmeden önce biraz rahatlamaya ihtiyaç duyar. Yatmadan yarım saat önce laptop, tablet, cep telefonu gibi elektronik cihazları kullanmayı bırakın. Cep telefonunuzu başucunuzda bulundurmayın, alarm için klasik çalar saatleri tercih edin. Kitap okumayı deneyin. Hafif loş bir ortamda kitap okumak, uykunuzun gelmesine yardımcı olacaktır.

  1. Rahatlatıcı egzersizler yapın, sıcak duş alın:

Günün stresini üzerinizden atmanıza yarımcı olacak yoga egsersizleri, meditasyon kaslarınızın gevşemesine yardımcı olacak ve sizi iyi bir uyku için hazırlayacaktır. Yapacağınız sıcak bir duş, aromatik yağlar damlatılmış bir banyo rahatlamanıza yardımcı olacaktır.

Banyo yağı için https://www.loccitane.com.tr/pdo-lavender-essential-oil-5ml-lavanta-esans-yağı,45,2,4933,1043243.htm


Older Post Newer Post