Kendİnİzİ İtalya’ da geçen bİr fİlmİn baş rolünde hayal edİn!

Basilicata Bernalda Boutique hotel Coppola Hideaways Francis Ford Coppola Italy Palazzo margherita Sophia Coppola Travel

“The Godfather”  filmleri ile tanıdığımız ünlü yönetmen Francis Ford Coppola ve ailesinin sahip olduğu Palazzo Margherita, kendinizi İtalya’ da geçen bir filmin kahramanı gibi hissetmenizi sağlayacak.

Arjantin, Belize gibi farklı ülkelerde işletmeleri olan ünlü ailenin, İtalya’ nın güneyindeki  Bernalda adlı kasabasında yer alan bu eşsiz butik otelini sizler için mercek altına aldık.

Palazzo Margherita

1892’ de Margherita ailesi tarafından inşa edilen Palazzo Margherita, orjinal bir 19. yy malikanesi. 2004 yılında burayı şık bir butik otele dönüşmek ve bölgeyi insanlara tanıtmak tutkusu ile Coppola tarafından satın alınmış.  Francis Ford Coppola’ nin büyükbabası Agostino Coppola’ nın doğum yeri olan Bernalda, Güney İtalya’ nın Basilicata bölgesinde yer alıyor. 

Coppola, aslında İtalya’ da bir otel işletmek gibi bir fikri olmadığını ama Bernalda' yı ziyaret ettiği zaman fikrinin nasıl değiştiğini şöyle açıklıyor:

Büyükbabam buradan bahsederken hep ‘Güzel Bernalda’ derdi.  1962’ de büyük bir merakla Alfa Romeo’ ma atlayarak köklerimi aramaya geldim. Kasabaya gelip, bazı akrabalarımla tanıştıktan sonra Bernalda ile inanılmaz bir bağ kurdum.”   Bernalda kasabası antik kaya yapıları, göz alıcı manzaraları ve tarihi evleri ile ünlü Matera şehrinde bulunmasına rağmen, İtalya dışında pek tanınmıyor. On dakika gibi kısa bir sürede kasabadan uzun kumsallara ve Akdeniz’ in mavi sularına ulaşabiliyorsunuz.  Güney İtalya’ nın en önemli cazibe merkezlerinden biri olan Matera 1993’ ten beri Unesco Dünya mirası listesinde olup, geçmişten günümüze iyi korunmuş kaya yerleşimlerine de ev sahipliği yapıyor. Hemen yanıbaşındaki Puglia bölgesi turistler tarafından popüler olmasına ragmen, Basilicata bölgesi henüz keşfedilmemiş, yemeği, kültürü ve şarabı ile hala orjinalliğini koruyan nadir bölgelerden biri.

Francis Ford Coppola ve ünlü Fransız tasarımcı Jacques Grange tarafından dekore edilen butik otel, gelenlerin kendini bir otel misafirden çok, yakın bir arkadaş yada komşu gibi rahat hissetmelerini sağlamak amacıyla tasarlanmış. Göz alıcı bahçeler, avlu ve yüzme havuzu ile çevrelenmiş mekan, lüks ve özel bir İtalyan deneyimi sunuyor.

Coppola buranın aile fertleri tarafından tekrar tekrar ziyaret edilen bir yer olmasını istediği için, onları da davet ederek dekorasyon konusunda fikirlerini almış ve sürece katılmalarını sağlamış. Bu aile duygusu Palazzo Margherita’ yı İtalya’ nın en çekici butik otellerinden biri kılıyor. Otelin iç dekoru seramik zemin ve el boyama fresco tavanlarla zenginleştirilmiş. Francis’ in Tunus doğumlu büyük annesini onurlandırmak üzere Kuzey Afrika tarzında dekore edilen suit 9 başta olmak üzere, oteldeki bazı mobilyalar ve seramikler Grange tarafından özel olarak tasarlanmış.

Suite 4

Otelde her biri ayrı tarzda dekore edilmiş 7’si suit ve 2’ si bahçe odası olmak üzere toplam 9 oda bulunuyor. Coppola’ nın kendisi gibi yönetmen olan kızı Sophia Coppola tarafından dekore edilen ve banyosunda hamamı bulunan  4 numaralı suit’ te daha feminen renkler ve zarif dokunuşlar hakim. Coppola’ nın kızı Sophia’ nın düğününün de Palazzo Margherita’ da gerçekleştiğini eklemeden geçmeyelim. Suit 8’ de ise Coppola’ nın ilk kız torunu Gia’ ya ithafen romantik bir tarz kullanılmış. Özellikle balayı çiftleri için bu suit öneriliyor. Bazı odaların terası ve bazılarının da portakal ağaçları ile çevrili bahçeye ve havuza bakan Juliet tarzı balkonları bulunuyor. Odaların banyolarında Floransa’ nın meşhur Santa Maria Novella ürünlerini bulabilirsiniz.

Cinecitta bar’ ın balkonunda akşamüstleri sadece otel misafirlerine değil, herkese açık olan kokteyl saatleri oldukça keyifli. İkinci kattaki salonda isteğe bağlı olarak sinema geceleri düzenleniyor. Coppola’ nın kişisel olarak derlediği 300 kadar klasik İtalyan filmden birini seçebilirsiniz.

cinecitta

Otelde yerel malzemelerle yapılmış, bölgeye özgü klasik İtalyan yemeklerini de deneyimleyebilirsiniz. Bir otelden çok ailenin bir araya gelmesi için tasarlanmış olan mekanda, yemeğinizi ister bahçede mum ışığında, ister Cinecitta Bar’ da daha rahat bir şekilde yada çiftlik evinin mutfağındaki masada keyifle yiyebilirsiniz. Otelde ayrıca çevreyi keyifle gezmeniz için ücretsiz bisiklet servisinin sunulması da ayrı bir güzellik. 

Palazzo Margherita ve Bernalda kasabası eşsiz bir deneyim için sizleri bekliyor.

https://www.thefamilycoppolahideaways.com/en/palazzo-margherita

 


Daha Eski Gönderi Daha Yeni Gönderi