Şehre Dönüş...

Şehre Dönüş…

Tatiller bitti ve şehir hayatına dönüş başladı. Şehirde sosyal hayat her geçen gün canlanıyor.

İşte Eylül ayı gündeminden sizin için seçtiğimiz sanat etkinlikleri:

 

“Horst: Moda ve Portreler "

20. yüzyılın moda ve portre fotoğrafçılığına yön vermiş Horst P. Horst’ un (1906-99) “Horst: Moda ve Portreler” isimli sergisi 13-24 Kasım tarihleri arasında Leica Gallery İstanbul’ da ziyaret edilebilir.

Horst P. Horst Estate ve The Art Design Project Miami işbirliğiyle gerçekleştirilen sergide; Horst’un Yves Saint Laurent, Coco Chanel, Cy Twombly, Paloma Picasso, Marella Agnelli, Emilio Pucci, Elsa Peretti, Diane von Furstenberg portreleri, Classics ve Fashion in Color serileri sergileniyor. Salvador Dali, Coco Chanel, Elsa Schiaparelli gibi önemli sanatçı ve tasarımcılarla çalışan Horst’un, İstanbul serisinden oluşan fotoğrafları da Dünya’da ilk kez bu sergide görülecek.

Bomontiada’ ya gitmişken geçen ay açılan Ara Güler Müzesi görülmeden olmaz. Ara Güler’ in 90 yaşını kutladığı 16 Ağustos’ ta yapılan açılışta, Ara Güler Arşivi'nden fotoğraf, hikaye, video, tablo, obje ve kitapların yer aldığı "Islık Çalan Adam" sergisi de meraklılarının beğenisine sunuldu.

Bomontiada, Tarihi Bomonti Bira Fabrikası, Birahane Sok., No:1/C Bomonti, Şişli

Ziyaret saatleri: Salı-Pazar 11.00-19.00, Pazartesi kapalı

http://www.bomontiada.com/

 Yves Saint Laurent, Paris

 

Contemporary İstanbul

Bu yıl 13. Yaşına giren, Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen galerilerinin, sanatçılarının, kurum ve kuruluşlarının yanı sıra, koleksiyonerleri ve sanatseverleri İstanbul’da bir araya getiren Contemporary Istanbul (CI) 20-23  Eylül tarihleri arasında Akbank desteği ve Ferko ortak sponsorluğunda Lütfi Kırdar Rumeli Salonu ve İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. 22 ülkeden 83 galeri, 400’ü yabancı 650 sanatçı yer alacak olan fuarda, çoğu Türkiye’den sanatseverle ilk kez buluşacak yaklaşık 2 bin eser sergilenecek.

Harbiye Mahallesi, Gümüş Cad. No:4, Harbiye, Şişli, İstanbul

Ziyaret Saatleri 20 Eylül Perşembe 12.30 - 20.00, 21-22-23 Eylül 11.00 – 20.00

 www.contemporaryistanbul.com

 

Tutkuya Övgü / Fahrelnissa Zeid

Dirimart, Dolapdere 18 Eylül – 8 Kasım tarihleri arasında Fahrelnissa Zeid sergisine ev sahipliği yapıyor. Sanatçının ailesi ve Türkiye’deki koleksiyonerlerin işbirliğiyle düzenlenen sergi, Fahrelnissa Zeid’in kırk yılı aşkın bir süre boyunca ürettiği farklı dönemlere ait yağlıboya resimlerinden örnekler sunuyor.

Hacıahmet Mahallesi. Irmak Cad. 1-9, Dolapdere, İstanbul Ziyaret saatleri: Salı - Cumartesi 10:00 - 19:00 , Pazar 12:00 - 19:00

http://dirimart.com/tr/Home/Index

 

ARKAS Koleksiyonunda Post-Empresyonizm

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi yeni sezon sergi programı “ARKAS Koleksiyonunda Post-Empresyonizm” isimli sergiyle başladı. Post-Empresyonistler yenilikçi yaklaşımlarıyla, klasik resim anlayışından 20. yüzyıl modern resim anlayışına geçişin kilit figürlerinden. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ise Post-Empresyonistler’i Arkas Koleksiyonu’ndan bir seçki ile ziyaretçilere sunuyor. “ARKAS Koleksiyonunda Post-Empresyonizm”, 13 Eylül - 6 Kasım tarihleri arasında Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi Beş Kubbe Salonu’nda görülebilecek.

Kılıçali Paşa Mah. Defterdar Yokuşu, No: 2, Beyoğlu, İstanbul

Eylül ayı ziyaret saatleri: Salı, Cuma, Pazar 10.00 – 19.00 Çarşamba, Perşembe, Cumartesi 10.00 – 19.30

Ekim, Kasım ayı ziyaret saatleri: Salı, Cuma, Cumartesi, Pazar 10.00 – 19.00 Çarşamba, Perşembe 10.00 – 19.30

 http://arkas.us/post-empresyonizm/?utm_source=Google&utm_medium=Ads&utm_term=Arkas_Post-Empresyonizm_Sergisi&utm_content=Search

 

İmparatorluklar Arası

Anna Laudel Contemporary, Daniele Sigalot’un “İmparatorluklar Öncesi” isimli kişisel sergisini 13 Eylül’de sanatseverlerle buluşturuyor. Sergide büyük ölçekli enstalasyonları ve alışılmadık mozaikleriyle tanınan İtalyan sanatçının son zaman çalışmalarının yanında bu sergi için özel olarak ürettiği yeni işleri de bulunuyor. ​4. İstanbul Tasarım Bienali’ne paralel olarak düzenlenecek sergi, 26 Ekim’e kadar Anna Laudel Contemporary’de izlenebilecek.

Bankalar Caddesi No:10 Karaköy/Beyoğlu/İstanbul

Ziyaret saatleri: Salı - Cumartesi 12:00 - 19:00 , Pazar 12:00 - 18:00

https://annalaudel.gallery/

 


Daha Eski Gönderi Daha Yeni Gönderi