Kış aylarında yaz tatİlİ yapmak İçİn en İyİ destİnasyonlar!

  • Zanzibar/ Tanzania

Zanzibar deyince akla ilk gelen imajlar baharat pazarı, palmiye ağaçlı kumsallar, turkuvaz renkli denizde süzülen beyaz yelkenliler. Ne mutlu ki gerçekler de çok farklı değil ve bu yüzden uzun zamandır  Hint Okyanusu'  ndaki en gözde tatil rotalarından biri.

Lokal lezzetleri tadın, stone town denilen eski şehir merkezinin Arnavut kaldırımlı sokaklarını keşfedin, arka sokaklardaki renkli pazarları turlayın. Ve tabi ki Zanzibar plajları: bir yandan tembel bir yandan da basit ama konforlu bir tatil geçirmek isteyen herkes için ideal. Zanzibar ve çevresindeki adalar Doğu Afrika' nın en güzel plajlarına ve aynı zamanda dalış merkezlerine ev sahipliği yapıyor.

Dar es Salaam' dan kolaylıkla Tanzania safari turlarına katılabilir, tatilinizi hem plaj hem de safari şeklinde organize edebilirsiniz.

  • Cape Town / Güney Afrika

Hint ve Atlantik Okyanusları arasında engebeli bir yarımada üzerine kurulu CapeTown dünyanın en güzel manzaralarına ev sahipliği yapıyor. Manzara sadece şehrin kendisi ile sınırlı değil, kısa araba yolculukları ile nefis kumsal plajlara, balıkçı kasabalarına ya da Cape Point, Cape Winelands gibi mutlaka görülmesi gereken yerlere ulaşabilirisiniz.

Cape Town tatil modunda olan herkese farklı alternatifler sunuyor. Balayı çiftleri, aileler, iyi yemek ve şarap peşinde koşan gurmeler, herkese göre bir seçenek var.

  • Havana / Küba

Havana' yı ziyaret etmek, zaman makinesi ile yolculuk yapmak gibi. İspanyol Kolonyal mimarisinin en güzel örneklerini barındıran Havana, sanat, kültür ve müzik ile harmanlanmış egzotik bir dünya sunuyor. İlk bakışta çözülmesi gereken bir bulmaca gibi görünse de, parçaları bir araya getirdiğinizde güzel bir resim karşınıza çıkıyor. İki özgürlük savaşı, bir devrim ve ABD ambargosuna rağmen senelerce hayatta kalmak için direnen ve ruhunu hiç kaybetmeyen bir şehir. Tüm bunlara rağmen, sokaklarından ve insanlarından yaşam enerjisi fışkırıyor.

Havana' ya elinizde yapılacaklar listesi ile gitmeyin, kendinizi akışa bırakın, müzik ve dansın kentinin keyfini çıkarın.

  • Seyşeller

Hint Okyanusu' nda 115 tane granit ve mercan adasından oluşan Seyşeller ender bulunan doğası, beyaz kumsalları, berrak denizi ve konaklama seçenekleri ile dünyanın tropik turizm cennetlerinden bir tanesi kabul ediliyor.

Bu coğrafyada Maldivlerden sonra en popüler takım ada ülkesi olan Seyşeller 100' den fazla adadan oluşmakta. Ülkenin başkenti ise Mahe adasındaki Victoria kasabası. Mahe aynı zamanda Seyşeller' in en büyük adası.

Adalarda Fransızların etkisi büyük. Nitekim ülke, dönemin Fransa maliye bakanı Jean Moreau de Sechelles' in adını taşıyor. 1900' lerin başında Mauritius' tan ayrılarak İngilizlere geçen ada, 1976 da bağımsızlığını ilan etmiş. Bugün ülkede Fransızca ve İngilizce yoğun olarak konuşulmakta.

İnanılmaz bir doğaya sahip olan adada, sis bulutları ile çevrili yüksek kayalıkları, balta girmemiş tropik ormanları ve zengin kuş çeşitliliği ile kendinizi adeta Lost' un setinde hissediyorsunuz.

Tatillerinizi planlamanız için size yardımcı olabilecek linkler;

www.yolculukterapisi.com/

www.skyscanner.com.tr/

www.booking.com

www.cntraveller.com/

www.tripadvisor.com.tr/

 


Daha Eski Gönderi Daha Yeni Gönderi